Presidentinvaalit – kakkosta silmään!

Kylläpä muuttui mielenkiintoisiksi nämä presidentinvaalit ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen. Kakkoskierrokselle pääsivät Sauli Niinistö (kok) ja Pekka Haavist (vihr).

Heti alkuun on todettava, että olen äärettömän kiitollinen, että Paavo Arhinmäki (vas) lähti kisaan mukaan. Ensimmäisellä kierroksella sain äänestää ehdokasta, joka vastasi ajatusmaailmaa erityisen hyvin. Paavo nosti tärkeitä vasemmistolaisia näkökulmia julkiseen keskusteluun ja aivan viime metreillä nostot talouskriisistä ja sen ratkaisuista on juuri sitä, mitä Vasemmistolta on odotettu. Tällä linjalla Vasemmiston on myös hyvä jatkaa.

Kakkoskierros onkin minulle kimurantimpi kysymys. Alunperin olin ajatellut, että käyn jättämässä vaalilipukkeeseen taidepläjäyksen. Ehdin sen jo suunnitella valmiiksikin. Vaali-iltana seuratessani ehdokkaiden menestystä sekä ilmiöitä niiden taustalla, muutin mieleni.

Lähestyn selvästikin asiaa hieman eri näkökulmasta, kuin monet muut vasemmistolaiset toverit. Valittavana on kaksi porvaria: toinen on pata musta ja toinen vain muuten porvarillinen. En koe kummankaan erityisesti vastaavan maailmankuvaani. Jommasta kummasta kuitenkin tulee presidentti.

Kirjoitin facebook-statukseeni vaali-iltana: ”on se nyt todettava, että kyllä mä taidan joutua äänestämään Haavistoa toisella kierroksella. Pelkästään jo siitä syystä, että konservatiivit kuolee vitutukseen, kun Haavisto edustaa Antonion kanssa Suomea ♥”

Haluan ottaa kantaa ja äänestyskäyttäytymiselläni varmistaa, ettei seuraava presidenttimme ainakaan ole Sauli Niinistö. Vain Pekka Haavisto voi kaataa Niinistön, alhainen äänestysprosentti tai taidepläjäykset eivät sitä tee.

Eduskuntavaalien jälkeen olin pitkään poissa tolaltani perussuomalaisten jytkyn takia. Tai pikemminkin minua kauhistutti suomalaisten konservatiivinen ja ahdasmielinen asenne, jota vaalitulos heijasti. Nyt käydyn presidenttikisan myötä heijastuu eduskuntavaalien jälkeinen vastailmiö: me suomalaiset haluamme olla suvaitsevaista ja edistyksellistä kansaa. Paavo Haaviston poliittisilla linjauksilla eikä myöskään vihreiden poliittisilla linjauksilla ole niinkään siis merkitystä, kun Suomen kansa käy valitsemaan seuraavaa presidenttiä itselleen.

Ainoa, mikä saattaa saada minut toimimaan toisin kakkoskierroksella, on joidenkin vihreiden aktiivien ylimielinen ja hyökkäävä tapa käyttäytyä muita kohtaan. Toivon, että vihreissä ymmärretään nyt menestymisen mahdollisuus ja että he osaavat pelata korttinsa oikein.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s