Lastensuojelua ja kuntouttavaa toimintaa

Tänään heräsin aikaisin aamulla ja olin kiukkune ja nälkäne. Nälkään auttoi puuro, kiukku johtui eilisestä peruspalvelulautakunnan kokouksesta ja se tuntuu vain syvenevän.

Sanonpa nyt vaan, että en tiedä kumpi on pahempi: se, että virkamiehillä ei ole ammattitaitoa viedä lautakunnan päätöksiä eteenpäin vai se, että heillä on asenneongelma ja asiat eivät siksi edisty sen mukaisesti kuin lautakunta on asian linjannut. Aiheena on tietenkin lastensuojelu, johon tulen palaamaan pakostakin lähiaikoina.

Oli meillä lautakunnan kokouksessa paljon hyviäkin asioita esillä. Jaoimme suuret summat avustuksia kolmannen sektorin toimijoille. Vaikka niukkuutta jaetaan, olen iloinen, että mm. Turun seudun työttömät, Varissuon työttömät, Operaatio ruokakassi, monet mielenterveys ja lastensuojeluun liittyvät järjestöt saivat tärkeän toimintansa pyörittämiseen taloudellisia resursseja.

Tyytyväinen olen myös siitä, että hyväksyimme kuntouttavan lyhytaikaishoidon yksikön alustavan toimintasuunnitelman. Tarkoituksena on perustaa yksikkö, joka kuntouttaa ja kotiuttaa sairaalasta tulevia ihmisiä, jotka pääsääntöisesti  ovat  ikäihmisiä.  Samalla pystymme välttymään TYKS:n uhkaamilta siirtoviivemaksuilta. Tämäkin on asia, jota on yritetty viedä kaupungin poliittisessa koneistossa löpi jo vuosikaudet, mutta mitään ei ole tapahtunut. Toivottavasti nyt vihdoin onnistumme tässä tärkeässä hankkeessa.

Samanlaista vastustusta on muuten kohdannut Turun hammashuolto vuosien saatossa. Järkyttävän pitkät jonot eivät ihan itsestään synny. Tänään Turun Sanomat uutisoi näyttävästi, kuinka yksityiset lääkärit koituivat kalliiksi Turulle. Facebookissa tyydyin vain toteamaan, että no shit, Sherlock! Vielä loppusyksystä väänsimme poliittisesti eri puolueiden kanssa siitä, voidaanko Turun kaupunkiin palkata kaupungille töihin uusia hammaslääkäri-suuhygienisti-pareja. Nyt olemme onneksi päässeet siinäkin etenemään, kiitos valtuustoryhmien välisten neuvotteluiden.

Sen vielä lopuksi totean, että ideologinen yksityistäminen tulee kalliiksi ja siksi sitä ei pidä hyväksyä. Kuten hammashuollon esimerkki nyt osoittaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s