Puheenjohtajuus -erään aikakauden päättyminen

Kuluvalla viikolla on uutisoitu, kuinka tulen luopumaan Turun Vasemmistoliiton puheenjohtajuudesta. Tieto pitää paikkansa, sillä olen jo viime syksynä syysedustajistossa julkisesti ilmoittanut, että en ole enää käytettävissä puheenjohtajaksi.

Halusin olla ajoissa liikkeellä, jotta järjestöllä on aikaa pohtia seuraavaa puheenjohtajaa ja samalla järjestön suuntaa. Tällä hetkellä puheenjohtajuutta on lähdössä hakemaan kaksi ehdokasta: Asko Mäki ja Johannes Yrttiaho.

Tässä kohtaa en ole julkisesti asettumassa kummankaan ehdokkaan taakse. Eräs kantavista teemoistani on ollut päätöksenteon läpinäkyvyys ja se, että kerron kantani asioihin julkisesti. Näin tulen vielä tekemään puheenjohtaja-kysymyksenkin osaltakin. Tulen avoimesti kertomaan, kumpaan ehdokkaaseen päädyin ja perustelut sille.

Tätä ulostuloa odotellessa olemme puhuneet uuden kunnallissihteerimme Elias Laitisen kanssa puheenjohtajapaneelin järjestämiseksi  järjestöväellemme ja kevätedustajiston kokousväelle.

Entä syyt miksi luovun puheenjohtajuudesta. Turun Vasemmistoliiton puheenjohtajuus on todella merkittävä tehtävä, ja se vie paljon aikaa. Se ei ole vain kokouksissa istumista vaan tuo mukanaan ison liudan oheistehtäviä ja toimintoja. Kunnallispolitiikan ja linjojen vetämisen lisäksi puheenjohtajan pitää luotsata järjestön kehittämistyötä.  Toivonkin seuraavalta puheenjohtajalta innostusta jatkaa järjestön organisaation kehittämistyötä, joka kuluneella kaudella on saatu alkuun.

Vahvana perusteluna on myös se, että kannatan luottamustehtävien kierrättämistä suhteellisen nopealla aikataululla.  En edusta kulttuuria, jossa samat henkilöt istuvat vuosikaudet, jopa vuosikymmenet, tietyillä palleilla.

Turun Vasemmistoliiton puheenjohtauus on ollut haasteellista ja rankkaa, mutta myös erittäin antoisaa. Tehtävä on avannut uusia näköaloja kunnallispolitiikkaan ja valmentanut minua monin tavoin kunnallispolitiikan tehtäviin. Puheenjohtajuudesta saadun kokemuksen voimin on hyvä suunnata kohti uusia haasteita.

En siis ole jättämässä politiikkaa vaikka puheenjohtauuden jätänkin.  Kuntapolitiikka on intohimoni ja sillä saralla haluan jatkaakin. Tälläkin hetkellä meillä on menossa monta merkittävää vääntöä peruspalvelulautakunnassa: kotihoidon henkilöstölisäykset, lastensuojelun kehittäminen, hammashuollon kuntoon saattaminen, perusterveydenhuoltoa uhkaava 500 000 euron leikkaukset. Tekemistä siis riittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s