Marssijärjestys

Paikallislehdissä mm Turkulaisessa, Aamusetissa ja Turun Sanomissa on huomioitu julkilausumani, jonka näpyttelin vimmoissani saatuani perjantaina käsiini peruspalvelulautakunnan esityslistan. Tässä julkilausuma nähtäväksenne.

Julkilausuma 24.2.2012

Sosiaalivirasto pitää kuntademokratiaa pilkkanaan Turussa

Tänään pe 24.2.2012 ilmestyi peruspalvelulautakunnan jäsenille keskiviikkona 29.2. pidettävän kokouksen esityslista. Listalla piti olla myös lastensuojelun kehittämistä koskeva esitys sisältäen mm kolmen kunnallisen lastenkodin alasajon.

Esityslistan mukana tuli kuitenkin tiedote: ”Lastensuojelua koskevat pykälät jaetaan maanantaina ja asiaa koskeva tiedotustilaisuus järjestetään tiistaiaamuna.”

Tällainen toiminta on syvää demokratian pilkkaamista.

1)   Maanantai-iltana on kaupunginvaltuusto. Esimerkiksi minä luottamustoimenhaltijana en ehdi edes tutustumaan esitykseen ennen viraston suunnittelemaa lehdistötilaisuutta. Olen töissä maanantaina, ja töiden jälkeen riennän kaupunginvaltuustoon.

2)   On uskomatonta, että virasto järjestää ensin tilaisuuden lehdistölle ja tuo esityksen vasta sen jälkeen lautakuntaan. Mitä demokratiaa tämä on olevinaan? Lautakunnan jäsenet saavat lukea esityksestä lehdistön kautta. Tämä on täysin demokratian pilkkaamista.

3)    Kolmas merkittävä ongelma on viraston ja siellä työskentelevien virkamiesten toimiminen lautakunnan tahdon vastaisesti. Lautakunta on tehnyt selkeän päätöksen lastensuojelun kehittämisen suhteen 8.12.2010. Tuolloin lautakunta valitsi yksimielisesti yhden vaihtoehdon neljästä. (http://www05.turku.fi/ah/perla/2010/1208020x/2431740.htm)

Lautakunta ei ole vaihtanut mielipidettään tuon päätöksen jälkeen eikä se myöskään ole antanut periaatepäätöstä lähteä tekemään toisenlaista valmistelua asian suhteen.

Lautakunnalle toki tuotiin jalomielisesti erään kokouksen yhteydessä tiedoksi, että lastensuojelua ollaan kehittämässä mm kolmea lastenkotia lakkauttamalla. Tuolloin lautakunnan jäseniä kehoitettiin kuitenkin vielä olemaan hiljaa asiasta julkisuuteen päin. Tällainen toiminta on viraston taholta röyhkeää.

Tästä ei voi tehdä kuin johtopäätöksen, että sosiaalivirasto ja sen virkamiehet pitävät luottamustoimenhaltijoita pilkkanaan. Lautakunnan päätöksiä kyseenalaistetaan ja päätösten yli kävellään. On ikävä huomata, kuinka Turussa vallitsee suuri ylimielisyys ja välinpitämättömyys demokratiaa kohtaan.

Hyväksytäänkö tällainen toiminta kaikessa hiljaisuudessa? Kuka tätä kaupunkia johtaa: virkamiehet vai demokraattisissa kuntavaaleissa valitut luottamushenkilöt?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s