Kaskenlinnan kuntoutusyksikkö jäi pöydälle

Tänään oli perlan ylimääräinen kokous. Asialistalla oli mm. tilinpäätös vuodelta 2011.

Yllättäen pöydälle jaettiin lisälista liittyen Kaskenlinnan kuntoutusyksikön perustamiseen. Apulaiskaupunginjohtaja piti aiemman lupauksensa ja vei asian kh:n käsittelyyn. Kh puolsi maanantaina eli eilen pitämässään kokouksessa esitystä, mutta korosti, että ”kokeilu tulee toteuttaa peruspalvelulautakunnan talousarvion määrärahojen puitteissa”. 

Tämän johdosta palvelujohtaja Riitta Liuksa toi esityksen:

”Peruspalvelulautakunta merkitsee kaupunginhallituksen päätöksen tiedokseen. Lisäksi peruspalvelulautakunta päättää, että kuntouttavaa lyhytaikaishoitoa tuottavan yksikön toimintamallin kokeilua ajalle 1.4.2012-31.12.2013 ei voida toteuttaa, koska toimintaa mahdollistavaa määrärahaa ei sisälly vuoden 2012 peruspalvelulautakunnan talousarvioon.”

Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen asti.

Tilanne on järjetön, sillä Turku maksaa koko ajan sairaanhoitopiirille sakkomaksuja, joita kyseisellä perustettavalla yksiköllä yritetään vähentää. Koko ajan kuluu siis aikaa ja rahaa. Tammikuulta 2012 sakkomaksut olivat, jos oikein käsitin, 210 000 euroa. Myöskään näitä ns. sakkomaksuja ei ole budjetin sisällä. Tosiasia siis on, että näillä ei-budjetista-löytyvillä rahoilla joko maksetaan siirtoviivemaksuja eli ns sakkomaksuja tai sitten perustetaan kuntouttava yksikkö, jolla vältytään siirtoviivemaksuilta.

Sinänsä myös mielenkiintoinen tilanne, kun minun ymmärtääkseni tämä kuntoutusyksikön toiminta on mukana valtuustoryhmien sopimassa budjettisovussa. Mielenkiintoista nähdä, miten asia tulee etenemään.

Lastensuojeluasiat eivät olleet listalla, mutta työtä tehdään kovin kulisseissa asian ratkomiseksi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s