Lastenkodit säilyvät

Teimme tänään hienon ja historiallisen päätöksen peruspalvelulautakunnassa. Lastenkodit säilyvät, pienten lasten vastaanottokodin ja Mäntymäen perhekeskuksen valmistuskeittiöt säilyvät ja tämän lisäksi tulemme satsaamaan lähivuosina kymmeniä työntekijöitä lastensuojelun ennaltaehkäiseviin ja perhetyötä tukeviin palveluihin.

Takana on pitkä ja kova vääntö poliittisten ryhmien kesken ja olen todella tyytyväinen, että nyt löydettiin lopulta yhteinen näkemys. Uskon ja toivon, että nyt yhteiseen hiileen puhaltamalla saamme loistavia tuloksia aikaiseksi.

Lautakunta edellyttää säännöllisiä seurantaraportteja puolenvuoden välein. Vuonna 2014 teemme lastensuojelun palveluverkoston arvioinnin, jossa tarkastellaan nyt tehtävien lisäresurssien vaikuttavuutta sekä lastensuojeluverkon tarkoituksenmukaisuutta. Nyt marssijärjestys on kohdillaan rakenneuudistusta ja lastensuojelua kehitettäessä: ensin resurssit kuntoon ennaltaehkäisyssä, tuloksia saamme toivon mukaan muutamien lähivuosien aikana.

Tiedostan kyllä, että tilanne on erittäin tulenarka ja asiaan liittyy erilaisia poliittisia intohimoja. Tässä poliittisessa ja tässä taloudellisessa tilanteessa saavutettu ratkaisu oli mielestäni mitä parhain.
Lautakunnalle tuotiin virkamiesten nimissä esitys, jonka kaikki lautakunnan jäsenet hyväksyivät. Asiasta ei siis äänestetty vaan asia päätettiin yksimielisesti virkamiesesityksen pohjalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s