Perlan veivit

Tänään veivattiin ja palautettiin kaikki. Siltä ainakin tuntui.

Käsittelyssä oli lisätalousarvio. Viraston arvioiden mukaan ylitysuhka tulee olemaan 21,6 miljoonaa euroa. Ei siis mikään pikkusumma. Lisätalousarvio palautettiin ja asiaan palataan toukokuun lopussa, jolloin esitys ehtii vielä kaupunginvaltuuston käsittelyyn kesäkuussa.

Kotihoitoon esitetään yhden alueen ulkoistamista. Taustalla on Tampereen malli ja ns. benchmarkkaus. Me Vasemmistoliittossa suhtaudumme epäillen ja kielteisesti moiseen ulkoistamishankkeeseen. Vaan mitäpä ei olisi tällä kaudella ulkoistettu. Ihan kaikki, mikä vaan on ollut mahdollista. Tuntuu, että virasto on nykyisin lähinnä kilpailutusorganisaatio.

Itse aiheeseen palatakseni: kotihoidon esitys meni palautukseen ja siihenkin palataan toukokuun lopussa. Silloin ei enää veivata vaan viedään homma maaliin.

Henkilöstöasioita tarkasteltiin ja jälleen kerran voi todeta, että Turun kaupungista tuskin löytyy ainuttakaan ihmistä, joka tietää, missä henkilöstöpolitiikan suhteen mennään. Meidän pitäisi noudattaa supistavaa ohjelmaa, kuitenkin lisähenkilökuntaa tarvitaan erilaisiin toimintoihin. Jollei ole omaa väkeä, niin sitten ulkoistetaan. Ja sehän sopii oikeistolle. Ja jo nyt on tilanne, että Turun kaupungin on vaikea saada kesäsijaisia. Sen verran kehnoa kaupungin henkilöstöpolitiikka on.

Henkilöstöpolitiikkaan liittyy myös työmarkkinatuen asiat sekä työllisyysmäärärahat. Talousarvioseurannan mukaan työmarkkinatuen menot ovat voimakkaassa kasvussa. Osittain tämä johtuu siitä, että maan hallitus nosti työmarkkinatuen määrää. Tämä on tietenkin positiivinen asia. Positiivista ei ole se, että työmarkkinatuen saajien määrä on kasvanut. Kun kysyin syytä tähän ja ihmettelin, miten asiaa ei ole osattu ennakoida, ei vastausta osannut kukaan antaa.

Viime vuonna perlalle varattiin työllistämismäärärahoja muistaakseni miljoona euroa enemmän kuin tänä vuonna. Työllisyysmäärärahat ovat kaupunginhallituksen budjetin alla. Työllisyysmäärärahoja ei ole leikattu, mutta koska korotus ei ole tänä vuonna voimassa, on ne pienemmät kuin viime vuonna. Kysyinkin, onko meidän syytä hakea lisää työllistämismäärärahaa, koska se on aktivoiva toimenpide sen sijaan passiivisen työmarkkinatuen sijaan. Sitä luvattiin ihan vakavissaan miettiä viraston johdossa.

Työllistämiseen liittyen nousi esiin uusi ongelma. Turun kaupunki on aiemmin ottanut työllistettyjä omaan toimintaansa monella sektorilla. Nyt meno on muuttunut, ja syynä on kaupungin toimintojen yhtiöittäminen. Kysyin vielä asiaa, että olen tosiaan ymmärtänyt oikein. Ja sain selkeän vahvistuksen asialle. Tukityöllistäminen kaupungin omiin toimintoihin on vaikeutunut selvästi yhtiöittämisen myötä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s