Hämmentävä soppa

Kuntalaki
54 §
Valtuuston kokoontuminen

Valtuusto kokoontuu päättäminään aikoina ja myös silloin, kun valtuuston puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi.

Valtuusto on kutsuttava koolle myös kunnanhallituksen tai vähintään neljäsosan valtuutetuista sitä pyytäessä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällainen asia on valmisteltava kiireellisesti.

Valtuuston kutsuu koolle puheenjohtaja. Kokouskutsun valtuuston ensimmäiseen kokoukseen antaa kunnanhallituksen puheenjohtaja, ja kokouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu, joka johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Kutsussa on ilmoitettava käsiteltävät asiat.

Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto siten kuin 64 §:ssä säädetään. Kokouskutsu voidaan lähettää sähköisesti, jos kunta huolehtii, että tähän tarvittavat tekniset välineet ja yhteydet ovat käytettävissä. (19.12.2008/1068)”

–>

Näin sanoo kuntalaki. Tänään on aiheuttanut hämminkiä, kun 25 valtuutettua jätti aloitteen valtuuston puheenjohtajalle, jotta tämä kutsuisi valtuuston koolle käsittelemään kansanäänetyksen järjestämistä toriparkista.

Ensin valtuuston puheenjohtaja pyysi selvennykset aloitteen allekirjoituksiin ja sen jälkeen tuli linjaus, että vain varsinaisten valtuutettujen allekirjoitukset kelpaavat. Listalla oli 21 varsinaisen valtuutetun sekä 4 kokoukseen osallistuneen varavaltuutetun nimet (saamieni tietojen mukaan). Jo tämä tulkinta on aiheuttanut hieman ihmetystä. Saahan varavaltuutettu allekirjoittaa varsinaiseen kokoukseen osallistuessaan tavallisenkin valtuustoaloitteen tai tehdä sellaisen.

Seuraavaksi hämminkiä herätti tieto, että valtuutettujen määrän pitää olla kolmas osa eli 23 valtuutettua. Kuntalaissa lukee kuitenkin selvästi, että neljäsosa eli 17 valtuutetun allekirjoitus riittää.

Fakta kuitenkin on, että Vasemmistoliiton Sauli Saarinen jätti siis puheenjohtaja Lehtiselle aloitteen, jonka on allekirjoittanut 21 varsinaista valtuutettua. Tämän pitää riittää kokouksen kiireelliseen koolle kutsumiseen aiheena toriparkki ja kansanäänestys.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s