Vireää Ravintolapäivää kaikille!

Tänään vietetään jälleen ravintolapäivää, mikä virkistää katukuvaamme ja ruokakulttuuria ympäri Suomea. Tällä kertaa en itse ehdi osallistumaan Ravintolapäivään, vaan suuntaan töihin myymään erikoiselintarvikkeita ja vaihtamaan reseptejä asiakkaiden kanssa.

Olen Ravintolapäivän suuri kannattaja. Viime vuonna järjestimme ystäväni Anna Särkisillan kanssa Muukkosten Puutarhakahvion keväisessä puutarhassamme. Ruoka on yhteinen harratuksemme jo vuosien takaa, sillä kirjoitimmehan jo 90-luvun lopulla Vegaanin kasviskeittokirjan yhdessä. Siksi tuntui luonnolliselta osallistua ravintolapäivään, mikä olikin todella myönteinen kokemus ja saimme paljon hyvää palautetta. Tuntui hyvälle ilahduttaa ihmisiä hyvällä ruualla ja tarjoamalla heille vehreä päivä puutarhassamme.

Ravintolapäivän jalkautuminen Suomeen on pelkästään hyvä asia, sillä se  herättää ihmisten kiinnostuksen ruokakulttuuria kohtaan, saa perehtymään siihen ja kannustaa ravintolakokeiluihin. Sillä pakkohan meidän on tunnustaa, että ruokakaulttuuri Suomessa on ollut aika surkeaa, vaimeaa ja mielikuvituksetonta. Meidän ravintolamaailmaa hallitsee suuret ravintolaketjut, joiden samanmakuisia valmisruokia on saatavissa niin itäisessä kuin läntisessä Suomessa. Tämä kehitys näkyy niin kauppakeskuksissa kuin Turun kauppatorin laidallakin. Suurella ilolla olenkin tervehtinyt Turun Aurajokivarteen nousevaa vireää ravintola- ja kahvilatarjontaa.

Ravintolapäivän myötä toivon yhä useamman ihmisen löytävän kiinnostuksen ruokakulttuuria kohtaan ja käyttävän jatkossa rohkeammin sen tarjoamia palveluita. Samalla toivon, että yhä useampi ihminen saa myönteistä kokemusta yrittämisestä. Tarvitsemme niitä rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat lähteä ensimäisten joukossa liikkeelle ja tarjoamaan persoonallisia ruokapalveluita meille. Sen lisäksi, että vilkas ravintola- ja kahvilaelämä piristäisi kaupunkikuvaamme, piristäisi se myös kaivatulla tavalla talous- ja liike-elämäämme.

Toivotan oikein vireää ja herkullista Ravintolapäivää kaikille!

PS. Liity Ravintolapäivän tykkääjäksi facebookissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s