Vaalikuume nousussa

Tänään HS uutisoi, kuinka demareiden ja kokoomuksen kannatus on tasoissa. Hankalan hallitustaipaleen alusta huolimatta demarit ovat siis kirineet kokoomusta kiinni. Aavistelen tämän johtuvan myös siitä, että demarit ovat saaneet vedettyä takaisin perussuomalaisiin liikkuneita äänestäjiään. Epäilemättä ovet käyvät tiuhaan juurikin demareiden ja perussuomalaisten välillä.

Mielenkiintoisin kuvioin siis mennään kohti kuntavaaleja. Tilanne on jännä valtakunnallisesti, mutta itse aion keskittyä Turun tilanteeseen. Turun palveluiden puolesta toivon totisesti, että demarit voittavat täällä vaalit. Kuluneella kaudella kokoomusjohtoisella, useimmiten vihreiden peesaamana, politiikalla on tehty hätiköityjä ratkaisuja, jotka ovat osoittautuneet epäinhimillisiksi ja kohtuuttomiksi turkulaisille palveluiden käyttäjille. Kuten nyt vaikka Luolavuoren osalta.

Jos taas demarit voittavat vaalit, olen kauhuissani ympäristön ja kaavoituksen osalta. Demarit ajaa suuria mahdottomia kaavoja, joista viimeisimpinä ovat kaatuneet Turun toriparkki ja Satava-Kakskerran kaava.

Vihreiden osalta toivon, että valtuustoon pääsisivät vain hyvikset eli sosiaalisen omatunnon omaavia vihreitä. Sosiaali- ja terveyspolitiikan osalta vihreissä on suurta hajontaa. Esimerkiksi nyt kaupunginhallituksessa istuvat vihreät harjoittavat  kylmempää sosiaali- ja terveyspolitiikkaa kuin monet kokoomuslaiset. Olen monesti ollut järkyttynyt, kun olen kuullut kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan linjaavan asioita perlassa. Jos siis äänestät vihreitä, niin ole kiltti ja mieti kahdesti, ketä sieltä listalta valitset.

Mustana hevosena vaaleissa ratsastaa perussuomalaiset, joista kukaan ei tiedä, mitä heillä on hihassa. Kovin tuntuu riitaiselle heidänkin joukkonsa, mitä olen paikkallislehdistä lukenut.

Olavi Mäenpään, joka vaihtaa puoluettaan useammin kuin sukkiaan, voi todeta laskevaksi tähdeksi. Ja näin tilaisuuden koittaessa on hyvä kerrata, että tämä entinen äänikuningas sai eduskuntavaaleissa huomattavasti vähemmän ääniä kuin minä. Mutta koska en aio alentua kiukuttelevan Mäenpään tasolle, en aio asialla sen enempää retostella enkä ilkkua. Mäenpään todelliset vaikutukset kuntapolitiikassa ovat jääneet suunsoiton tasolle. Karu arvaukseni on, että Mäenpäätä emme enää ehkä tule näkemään Turun valtuustossa ensi kaudella ja siitä en ole pahoillani.

Suuret ja merkittävät linjavedot kuntavaaleissa käydään akselilla sdp-kokoomus sekä persut-vihreät. Vasemmistoliitolle toivon vahvaa tukea ja kannatusta, sillä olemassaoloamme ei kannata vähätellä. Osallistumalla aktiivisesti keskusteluihin sekä neuvotteluissa, luottamustoimipaikoissa että julkisuudessa pystymme vaikuttamaan Turussa tehtäviin päätöksiin. Monissa tällä kaudella tehdyissä ratkaisuissa näkyy Vasemmistoliiton kädenjälki. Vasemmistoliitolla on paljon päteviä, taidokkaita kunnallispoliitikon alkuja listallaan, joiden toivon nousevan valtuustoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s