Valtuustoaloite: Turusta veroparatiisivapaa kunta

Valtuustoaloite:
Turusta veroparatiisivapaa kunta
– Turun kaupungin selvitettävä, kuinka sen käyttämien palveluntuottajien verojärjestelyt vaikuttavat paikallistalouteen.

Viime aikoina on saanut uutisista lukea, kuinka suuret monikansalliset yritykset ovat valtaamassa alaa sosiaali- ja terveyspalveluiden sektorilta.  Kyseisten palveluntuottajien toimintaa rahoitetaan julkisin verorahoin, mutta samaan aikaan ko. palveluntuottajat sopivin verojärjestelyin pystyvät minimoimaan verojen maksamisen Suomeen. Tällä on merkittävä vaikutus veropohjaan ja kuntien tuloihin.

Taloudellisesti tiukkana aikana ja talouskriisin painaessa päälle on kuntatoimijoiden kiinnitettävä huomiota tähän taloudellisesti merkittävään asiaan. Ylen verkkouutisten mukaan (21.11.2011) verotulojen kannalta haitallisia talousjärjestelyjä ovat harjoittaneet ainakin Mehiläinen, Terveystalo sekä Attendo MedOne.

Verojärjestelyihin pitää ensisijaisesti puuttua eduskuntatasolla, mutta on vakavasti pohdittava keinoja puuttua asiaan myös paikallistasolla. Paikallisesti on selvitettävä, miten verorahojen karkaaminen veroparatiiseihin voidaan ehkäistä palveluja kilpailutettaessa.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että

* Turun kaupungin on selvitettävä, kuinka paljon se ostaa palveluita yrityksiltä, jotka sopivin järjestelyin välttyvät maksamasta veroja Suomeen sekä arvioitava, minkä suuruinen kyseinen rahavirta on.
* Turun kaupungin on etsittävä keinoja, miten jatkossa voitaisiin hankkia palveluita vain yrityksiltä, jotka kantavat veronsa asiaankuuluvalla tavalla Suomeen ja jotka tukevat toiminnallaan paikallistaloutta.
* Turun on pyrittävä veroparatiisivapaaksi kaupungiksi.

Turussa 3.9.2012
Mirka Muukkonen (vas)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s