Valtuusto antoi lausunnon liittyen Mäenpään lautamiespaikkaan

Turun kaupunginvaltuuston antoi tänään lausunnon Turun hallinto-oikeudelle Hans Huttusen valituksen johdosta koskien käräjäoikeuden lautamiehen valintaa.

Valtuustohan valitsi Mäenpään yksimielisesti tehtävään huhtikuussa 2012, jolloin en päässyt kokoukseen. Myöhemmin asia on herättänyt valtakunnallista kohua ja asiaan ovat ottaneet kriittistä kantaa oikeusoppineet ympäri Suomea.

Kokouksen alussa vihreiden Elina Rantanen teki esityksen, jota minä kannatin.  Olen erittäin tyytyväinen, että valtuuston selkeä enemmistö asettui esityksen taakse äänin 56-6, tyhjiä 4 ja poissa 1.

(Sellainen pikku sivuseikka, että Mäenpää esiintyi tänään valtuustosalissa paidassa, jossa on suuri suomenlipun kuva sekä teksti: taivaanisä pitää taivaan sinisenä ja Mäenpää Suomen valkoisena. Tästä voinee jokainen tehdä omat päätöksensä, toimiko valtuusto oikein antaessaan ohessa olevan lausunnon.)

*****
Turun kaupunginvaltuusto
3.9.2012

Asia 14: Lausunnon antaminen Turun hallinto-oikeudelle Hans Huttusen valituksen johdosta koskien käräjäoikeuden lautamiehen valintaa

Muutosesitys:

Kaupunginvaltuusto päättää antaa Turun hallinto-oikeudelle valituksen johdosta seuraavan lausunnon:

Kaupunginvaltuusto on tehnyt asiassa harkintavirheen. Tieto Mäenpään ehdokkuudesta lautamieheksi tuli vasta valtuuston kokouksessa käsiteltävän asian yhteydessä, yllätyksenä muulle valtuustolle. Ainakin osa valtuuston jäsenistä kokee, että ei käytettävissä olevan muutaman sekunnin aikana ehtinyt reagoimaan esitykseen tarvittavalla tavalla.

Olavi Mäenpää on tuomittu useammasta luonteeltaan samantyyppisestä rikoksesta: kolme tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 1998, 2001 ja 2009, yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen 2002 sekä kunnianloukkaus 2007. Mäenpään tekemien rikosten luonne on sellainen, että niiden voidaan katsoa vaarantavan hänen kykynsä lautamieheltä vaadittavaan puolueettomaan harkintaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s