Turun surullinen kaavoituspolitiikka

Maanantain valtuustossa käsiteltiin muutamia kaava-asioita. Merkittävimpiä mainittavaksi Satava-Kakskerran kaava sekä Kuralan Kylämäen ns Säkömäen kaava.

Kun marraskuussa 2009 valtuustossa päätettiin Satava-Kakskerran osayleiskaavasta, kannatin vihreiden tekemää kaavan palauttamista. Jo tuolloin oli tiedossa, ettei kaava tule menemään läpi, sillä se on maakuntakaavan vastainen. Enemmistö Turun kaupunginvaltuuston jäsenistä oli tuolloin kuitenkin sitä mieltä, että lait ja säädökset eivät sido turkulaisia päätöksentekijöitä. Asia oli niin selvää kauraa, että me vähemmistöön jääseet pääasiassa vasemmistoliiton ja vihreiden edustajat nousimme päätöksen jälkeen juhlallisesti seisomaan ja ilmaisimme näin eriävän mielipiteen asiaan.

Turku on kuitenkin hakannut asian suhteen päätään seinään ja näyttänyt julkisesti, kuinka Turun tauti riivaa sen päättäjiä. Olemme käyneet massiiviset kierrokset oikeudessa, tuhlaten kaupungin virkamiesten ja lakimiesten aikaa ja resursseja. Kalliiksi tämä kierros kaupungin veronmaksajille tuli. Rahaa ei tunnu riittävän palveluihin, mutta massiivisiin ihan hölmöihin oikeudenkäynteihin kylläkin.

Eilen valtuustossa merkitsimme siis tiedoksi korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen, että kaava on kaatunut. Siitä ei voi enää valittaa. Rumba alkanee uudestaan, jos kaupunkilaiset antavat näille samoille päättäjille kuntavaaleissa mahdollisuuden.

Toinen surullinen kaavapäätös koski Kuralan Kylämäen ns Säkömäen kaavaa. Eilen vallattiin pieni nurkkaus arvokkaasta kulttuurihistoriallisesta merkittävästä alueesta. Kuralan Kylämäen aluetta voisi kehittää toisinkin, tehdä siitä kansainvälisesti merkittävä vierailukohde. Ikävä kyllä Turun kaupunginvaltuuston enemmistö päätti vain toisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s