Perla lisää rahaa lapsiperheiden kotipalveluun!

Kaikista ennakko-oletuksista huolimatta olo on aivan loistava ja fiilis katossa peruspalvelulautakunnan kokouksen jäljiltä. Käsiteltävinä asioina meillä oli oikeastaan vain taloutta: tämän vuoden ylitysuhka sekä ensi vuoden budjetti.

Ylitysuhasta ja leikkauksista.

Kuten lehdistä olemme saaneet lukea, on virasto valmistellut ”sopeuttamistoimenpidelistat” budjetin ylitysuhan vuoksi. TS uutisoi näyttävästi, kuinka 5 terveysasemaa uhkaa sulkeminen joulukuun ajaksi. Virasto teki listat, koska poliittinen koneisto niin määräsi tekemään.

Perla on käsitellyt useaan kertaan ylitysuhkaa ja ilmoitti siitä kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallituksen enemmistö ei hyväksynyt ylitysuhan mahdollisuutta vaan raamitti ylitysuhan pienemmäksi. Millä perustein, niin se ei minulle koskaan selvinnyt. Asiasta jouduttiin äänestämään kaupunginhallituksessa. Ylitysuhan kattamista kannatti vas+sdp. Pienempää määrärahaa ja supistuksia esitti mm kok+vihr. Kaupunginhallituksesta   enemmistöäänin pienennetty määräraha saapui valtuuston käsittelyyn.

Valtuustossa asia jäi pöydälle ja siellä se nyt odottaa käsittelyä. Ennen käsittelyä piti perlan antaa tiedot, mitä käytännössä merkitsee, jos ylitysuhkaa ei kateta eli määrärahoja lisätä. Ja leikkauksiahan se tietää.

Tänään perla sai eteensä päätettäväkseen viraston tekemät sopeuttamistoimenpiteet, jotka olivat siis kylmää leikkauspolitiikkaa. Perla ei kuitenkaan viraston esityksestä huolimatta laittanut päätöksiä käytäntöön vaan lähetti viraston selvityksen tiedoksi kh:lle ja sieltä edelleen valtuustolle. Valtuustossa asiaan siis palataan. Tuskin kukaan poliittinen puolue kuitenkaan haluaa lähteä tekemään poliittista itsemurhaa näin vaalien alla tukemalla viraston leikkauslistoja.

Perla lisää ikäihmisten omaishoidontukea, aloittaa terveyskioskitoiminnan ja lisää resursseja lapsiperheiden kotipalveluun. Hurraa!

Ensivuoden budjetin kävimme myös sektori sektorilta läpi. Viraston esitys ylittää kaupunginjohtajan antaman ohjeluvun noin 14 miljoonalla eurolla. Erittäin perustelluin syin. Tämän lisäksi lautakunta teki muutamia lisäyksiä budjettiin, jotka parantavat ikäihmisten omaishoidontuen määrärahoja, mahdollistavat terveyskioskitoiminnan kokeilumuotoisena sekä mahdollistaa lapsiperheiden kotipalvelun ensi vuodelle, mistä olen todella tyytyväinen.

Lapsiperheiden kotipalvelun resurssien lisäämistä esitti Päivi Pietari (SDP) ja minä sain kunnian kannattaa esitystä. Olen ihan todella iloinen ja fiiliksissä siitä, että Turku on nyt ottamassa tämän merkittävän askeleen. Olemme koko kauden työstäneet lastensuojelun rakenneuudistusta tavoitteena lisätä kevyempiä palveluita, ennaltaehkäisyä ja perhehoitoa. Tätä muutosta vauhdittaa tietenkin  myös äskettäin voimaan astunut uudistettu lastensuojelulaki.

Tänään tehty lisäys tulee siis tukemaan niitä perheitä, jotka eivät ole vielä lastensuojelun varsinaisia asiakkaita. Apua pyritään nyt antamaan varhaisessa vaiheessa niin, ettei sitä lastensuojelun asiakkuutta tarvittaisi. Eihän tämä tietenkään vielä kaikkia ongelmia todellakaan ratkaise, mutta suunta on oikea ja siitä en voi kuin kiittää meidän lautakuntaa. En vaan voi lakata hymyilemästä, niin onnellinen olen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s