Uusi kokoustekniikka petti

Eilinen kokous jännitti jo etukäteen, sillä tiedossa oli isoja, intohimoja herättäviä aiheita käsiteltäviksi ja uusi tekniikka käytössä. Valtuutetuille oli annettu etukäteen koulutusta tekniikan osalta. Ja miten sitten kävikään.

Valtuustosaliin on tuotu valtuutetuille tietokoneet ja kokoustekniikka tapahtuu jatkossa tietojärjestelmän kautta. Kaikki ei mennyt niin kuin strömsössä vaan kokouksen ensimmäinen vartti käytettiin siihen, että saatiin kaikki valtuutetut kirjattua sisään järjestelmään. Sen jälkeen pidimme vartin kahvitauon, sillä järjestelmä jouduttiin käynnistämään uudelleen.

Kun vihdoin pääsimme käsittelemään ensimmäistä varsinaista aihetta, antoi sovellus  puheenvuoron pyytäjille yhdellä napinpainalluksella useita puheenvuoroja. Minullakin oli jossain vaiheessa viisi puheenvuoroa odottamassa, kun taas osa ei saanut kirjattua puheenvuoropyyntöjä järjestelmään lainkaan.

Kokous saatiin lopulta käyntiin ja kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja pitivät pitkät ja perusteelliset alustukset toiminnan seurannasta, taloustilanteesta sekä perlan ylitysuhasta. Tässä kohtaa saimme kuulla, että tietojärjestelmä oli kaatunut.

Siirryimme lopulta perinteiseen, manuaaliseen kokoustekniikkaan. Pyysimme puheenvuorot kirjallisina, pidimme puheenvuorot puhujapöntön sijaan paikaltamme, repliikkipuheenvuoroja ei annettu ja äänestykset tehtiin nimenhuutoäänestyksellä. Puheenvuorolistaa ei ollut käytössä ja kaikki oli hieman sekavaa. Ison 67 valtuutetun kokouksen läpivieminen on kieltämättä aika haastavaa ja siinä vain on kaikkien puhallettava yhteen hiileen.

Uuden tekniikan pettäminen aiheutti sekä harmistusta että hilpeyttä valtuutettujen keskuudessa. Onneksi kyseessä ei ollut uuden valtuuston ensimmäinen kokous uusine valtuutettuine, joilla ei kokoustekniikka ole vielä muilta osin hallusssa. Vaan olipa aikamoinen kokemus tämäkin kokous.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s