Letunpaistoa, juhlintaa ja solidaarisuutta

Lauantai oli vilkas päivä. Kiersimme Turun Vasemmistoliiton kanssa Varissuolla ja Lausteella, jossa Li Andersson nappasi kreisin letunpaistokuvan. Kiertueen päätteeksi Vasemmistoliiton pamilaiset ehdokkaat olivat vielä tavattavissa kävleykadulla. Kiertueella pääsi tapaamaan ihmisiä eri kaupunginosista ja kuulemaan alueellisten palveluiden toimimisesta.

Keskusteluihin nousi voimakkaasti tilanne Estelle-laivalla, joka vielä lauantai aamulla oli matkalla kohti Gazaa. Lausteelle saimme tiedon, että Israel on vallannut aluksen ja yhteydet Estellen miehistöön ovat katkenneet. Onneksi Israel ei käyttänyt voimakeinoja vaan valtaus sujui rauhallisesti. Estelle-laivan juuret ovat Turussa ja täällä on runsaasti vapaaehtoisia, jotka tuntevat Estellen historian ja ovat olleet laivan matkassa  vuosien varrella.

Tällä kertaa Estelle ja ruotsalainen Ship to Gaza-järjestö sai hienosti nostettua kansainväliseen mediaan Israelin harjoittamasta Gazan saarrosta johtuvat epäkohdat ja paikallisten ihmisten avuntarpeen. Odotan myös innolla laivan puosun turkulaisen Wellu Koiviston paluuta Suomeen, jotta kuulen tarinoita matkan sujumisesta. Rohkeita ihmisiä, nosta hattua!

Illalla juhlimme vielä Raunistulan asuinkiinteistöyhdistyksen 110-vuotisjuhlaa. Olemme sekä Turun että koko Suomen vanhin asuinkiinteistöyhdistys. Juhlat olivat mukavat, paikalla useassa sukupolvessa Raunistulassa asuneita ihmisiä, herkullista ruokaa, kakkua, musiikkia, tanssia. Yhdistyksemme jatkaa vahvasti  torppareiden jalanjäljissä. Linkkaan tähän loppuun vielä vanhan, mutta erittäin mielenkiintoisen kirjoituksen Raunistulan historiasta. Olen niin ylpeä saadessani olla paljasjalkainen raunistulalainen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s