Viimeinen ennakkoäänestyspäivä käynnissä

Tänään on viimeinen ennakkoäänestyspäivä, tunnelma tiivistyy.

Eilen saimme kokea jännitystä ehkä liikaakin lehtiotsikoiden uutisoidessa, kuinka pääministeri Jyrki Kataista yritettiin puukottaa Turun kävelykadulla. Onneksi myöhemmin kävi ilmi, että tilanne ei ollutkaan niin vaarallinen ja uhkaava, kuin alunperin saimme käsityksen. Puheenjohtajamme ehti kuitenkin ottaa kantaa väkivaltaa vastaan vaalirauhan puolesta. Vaikka olisi kuinka eri mieltä poliittisesti pääministerin kanssa, väkivaltaa ei pidä hyväksyä missään muodossa.

Olen todella huolestunut nykyisestä menosta, jossa poliittista mielipiteenilmaisua on uhattu toistuvasti. Uhkaa ovat kokeneet monet puoluetoverit eri tilanteissa ympäri Suomea. Tunnetuin tapaus lienee se, kun Dan Koivulaaksoa sumutettiin pippurisumutteella Oulussa. Minusta on todella arvokasta, että kansanedustajamme ja ministerimme uskaltavat liikkua kansan parissa ja ovat kuntalaisten helposti lähestyttävissä.  Tämän toivon olevan mahdollista jatkossakin.

Samaan aikaan emme kuitenkaan voi olla huomioimatta sitä lisääntyvää pahaa oloa, joka yhteiskunnassamme lisääntyy. Köyhyys, syrjäytyminen ja henkinen pahoinvointi saattavat johtaa äärimmäisiin tekoihin. Samaan aikaan kun meidän on torjuttava kaikki väkivallan uhka, on meidän puututtava ripeästi kansalaisten kasvavaan pahaan oloon.

Vaaliteemani kärki on Turku – onnellisten ihmisten kaupunki. Politiikka itsessään ei tee ketään onnelliseksi, mutta politiikan avulla pystymme luomaan sellaiset puitteet, että kaikilla on hyvä olla.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s