Terveiset uudesta valtuustoryhmästä!

Tänään tapasi uuden valtuustoryhmämme jäsenet ensimmäisen kerran ja järjestäydyimme väliaikaisesti (kunnes sääntöjen mukainen varsinainen järjestäytymiskokous, jossa mm ryhmän puheenjohtajan valinta tehdään, pidetään tammikuun puoliväliin mennessä). Tänään paikalle oli kutsuttu uuden valtuustoryhmän sekä varsinaiset että varajäsenet.

Valitsimme uudelle ryhmällemme neuvottelijat, jotka ovat Li Andersson, Pirjo Rinne, Sauli Saarinen sekä Asko Mäki kunnallistoimikunnan edustajana. Lisäksi valitsimme väliaikaisen työvaliokunnan, joka toimii uuden valtuustoryhmän ja neuvottelijoiden tukena, ja siihen ryhmään kuulun minäkin. Nämä valinnat ja päätökset selkeyttivät sitä kuviota, että kenellä on oikeudet käydä neuvotteluita ja miten prosessi etenee. Olen erittäin tyytyväinen, että nämä asiat saatiin tänään  sovittua.

Nyt eletään tosiaan ns siirtymäkautta. Vanha valtuusto työskentelee vuoden loppuun saakka ja laatii vielä viime töikseen talousarvion ensi vuodelle. Se ei olekaan mikään pikkujuttu. Uusi valtuusto aloittaa työskentelynsä tammikuussa ja vahvistaa silloin ensi töikseen mm. lautakuntien jäsenet.

Samaan aikaan puolueet käyvät neuvotteluita paitsi luottamustoimipaikoista ja lautakuntien puheenjohtajuuksista, niin myös uutta valtuustoa koskevista poliittisista linjauksista ja ryhmien välisistä sopimuksista. Näihin minulla ei toistaiseksi ole mitään julkista kommentoitavaa ja palaamme niihin tulevina viikkoina.

Sen haluan kuitenkin kertoa, että hyvä fiilis ainakin minulle jäi tänään pidetystä tapaamisesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s