Vaalien jälkeistä elämää perlassa

Tänään pidettiin ensimmäinen kokous kuntavaalien jälkeen. Vaan eipä siellä ihmeempiä. Muutama nosto kuitenkin.
Vammaiskuljetusten järjestämisestähän on kilpailutuksen myötä noussut suuri haloo. Tänään annoimme vastauksen kaupunginhallituksen kyselyyn. Vastauksen voit lukea täältä.
Kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti palauttaa perlan tekemän henkilöstöpaketin. Tarjolla on niukkuutta ja niukkuutta. Valtuuston laatima leikkaava henkilöohjelma, joka on mielestäni todella huono paperi sisällöllisesti, näkyy uusien vakanssien perustamisessa.
Kysyin eläinhoitolan uuden eläinhoitoapulaisen vakanssin perään. Tilannehan on se, että eläinhoitolan hallinnointi siirtyy ympäristö- ja kaavoituslautakunnan alaisuuteen vuoden alusta. Eläinhoitoapulaisen palkkaaminen olisi todella tärkeää, koska työtä on eläinhoitolalla paljon ja palkattuja henkilöitä on vain kaksi: eläinsuojeluvalvoja ja eläinten hoitaja. Vaikka vapaaehtoisia ja harjoittelijoita on paljon, niin viime kädessä vastuuta kantaa aina kaupungin palkkaltoilla olevat henkilöt.
Eläinhoitoapulaisen palkkaaminen on perusteltua, sillä kyseessä on vakanssimuutos ja palkkakulut ovat ko vakanssissa huomattavasti pienemmät kuin alkuperäisessä virassa. Lisäksi Turun kaupunki myy palveluitaan ostopalveluna muille kunnille. Tätäkin osuutta (ja samalla tuloja voitaisiin varmasti kasvattaa), joten eläinhoitoapulaisen palkkaaminen on enemmän kuin perusteltua. Myös taloudellisesti.
Ja pakko sanoa, että tämä on yksi hyvä konkreettinen esimerkki, miksi valtuuston vahvistama leikkaava henkilöstöohjelma on järjetön. Aion kuitenkin toimia aktiivisesti, jotta saamme ko vakanssin nopeasti perustettua ja täytettyä.

Sosiaalityön sijaishallinnossa oleva toimistopäällikön viran täyttö on aiheuttanut kovaa kuhinaa kentällä. Sähköpostit on paukkunut, puhelimet pirisseet ja adrsseja kirjoitettu. Lautakunta käytti otto-oikeutta asiaan ja palautti asian. Ensi kokouksessa saamme asiasta laajan selvityksen ja teemme päätöksiä.

Vanhusten ympärivuorokautiseen hoitoon joudumme ostamaan nopealla aikavälillä 15 lisäpaikkaa, kun jonot sairaalassa kasvavat, siirtoviivemaksut uhkaavat ja sopimukset muutamien palvelutuottajien kanssa päättyy. Tämä ei tule yllätyksenä virastolle, mutta lautakunnalle tuli. Kustannus on ”vain” 500 000 euroa vuodessa. Ei mikään pikkupaukku, kun joudutaan muutenkin kaupunginjohtajan leikkuriin. Enkä usko valtuustonkaan olevan kovin suopea ja avokätinen lautakunnalle, vaikka tietenkin parasta toivon. Tämä ei ole mielestäni hallittua vanhustenhoitoa, kun joudutaan tällaisia yllättäviä ratkaisuja tekemään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s