Turun veroprosentti pysyy ennallaan

Tänään oli ehkä vuoden nopein kaupunginvaltuuston kokous: 17 minuuttia ja se oli siinä.
Mielenkiintoisin asia listalla oli veroprosentti, joka tulee ensi vuonna pysymään ennallaan eli 18,75%. Vasemmistoliitto ajoi neuvotteluissa 0,25%:n korotusta kunnallisveroon, mutta muut ryhmät eivät olleet suopeita ajatuksille. Toisaalta näemme asian Vasemmistoliitossa niin, että tuloverokertymä on laskettu todella alhaiseksi (kuten trendinä on viime vuosina ollut), joten sieltä on odotettavissa hieman liikkumavaraa peruspalveluiden turvaamiseksi.
Vaikka kokous oli lyhyt ja ytimekäs, niin kokouksen ulkopuolella kuhisi. Käynnissä on lautakuntapaikkojen ja muiden luottamustoimipaikkojen jako ryhmien kesken, ensi vuoden budjettineuvottelut sekä alkavan valtuustokauden poliittiset neuvottelut.
Myös meidän ryhmän sisällä tulee tapahtumaan muutoksia, mutta millaisia, niin se jää nähtäväksi. Merkittävimpiä jaettavia rooleja ovat valtuustoryhmän puheenjohtajuus, kaupunginhallituksen jäsenet sekä suurimpien lautakuntien peruspalvelulautakunnan, opetus- ja varhaiskasvatuksen sekä ympäristö- ja kaavoituslautakunnan jäsenyydet.
Poliittisella saralla epävirallisissa keskusteluissa muiden puolueiden valtuutettujen kanssa nousi esiin mm. Raunistulan päiväkoti ja sen tuleva sijainti, subjektiivinen päivähoito-oikeus sekä lapsiperheille suunnattavat kotipalvelut ennen lastensuojelun asiakkuutta. Hyviä asioita pitää tietenkin aina lobata. Ja hymyilyttihän minua edelleen aamulla saatu uutinen: kaupunginhallituksen hallintojaosto perusti eläinhoitoapulaisen toimen eläinhoitolaan. Jee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s