Peruspalvelulautakunta loppusuoralla

Kuluvan kauden toiseksi viimeinen peruspalvelulautakunnan kokous on pulkassa. Tunnelma kokouksessa oli sen mukainen. Täytyy sanoa, että ikävä tätä kokoonpanoa tulee, vaikka vaikeita ja haastavia aiheita on matkan varrella käsitelty. Tänäänkin sellaisia oli listalla.

Eritäin iloinen olen siitä, että vahvistimme osallistumisen STM:n Kaste 2. ohjelmaan. Kuten ehkä muistatte, olen pitkään penännyt puuttumista lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin ja tässä on nyt vihdoin vastaus siihen pyyntöön. Käytinkin kokouksessa puheenvuoron, jossa ilmaisin tyytyväisyyteni asiaan ja kiitin virkamiehiä, jotka haluavat tarttua tähän tärkeään haasteeseen. Toivon todella, että tämän hankkeen kautta pääsemme kehittämään lasten ja nuorten mielenterveyspalveluita sujuvammiksi ja helpommin saataviksi.

Eilen ilmaisin huoleni valtuustossa puheenvuorossani peruspalvelulautakunnan alibudjetoinnista ja ihmettelyni siitä, miten lähinnä oikeistosta kuuluvien ”palvelutasoa on laskettava” on toteutettavissa. Meillä jo nyt uhkaa AVI monella eri sektorilla jopa uhkasakoilla, jos emme laita palveluita kuntoon. Tuorein esimerkki tänään esityslistallamme: Hoitotakuun ylittävä viive on huomattu psykiatrialla, sisataudeilla ja lastenneurologiassa. Hommat on laitettava kuntoon tai uhkasakko napsahtaa Turulle. Molemmilla vaihtoehdoilla vaikutuksia budjettiin. Näitä ei vain voi ohittaa, se on kaikkien poliittisten toimijoiden ymmärrettävä.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut päätöksensä liittyen vammaispalvelun kuljetuksiin. AVIn mukaan Turun kaupunki on asianmukaisesti sopimuksessa ja viivytyksettä asiakaspalautteen johdosta varmistanut kuljetuspalvelun turvallisuusseikoista sekä toiminnan valvonnasta ja ryhtynyt toimiin palvelun laadun takaamiseksi. AVI toteaa, ettei sillä ole aihetta jatkotoimenpiteisiin.

Toimistopäällikön viran täyttämisen sosiaalityön sijaishuollon hallinnossa lautakunta otti viimeksi käsittelyyn ja teki nyt päätöksen. Äänin 8-5 virkaan valittiin Annika Raaska.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s