Muutosta Turun poliittisen toimintakulttuuriin

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä: Vasemmistoliitto edustaa muutosta Turun poliittisen toimintakulttuuriin

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä valitsi järjestäytymiskokouksessaan 6.1. ryhmän puheenjohtajaksi Turun ääniharavan Li Anderssonin, varapuheenjohtajaksi toisen kauden valtuutettu Mirka Muukkosen sekä sihteeriksi toisen kauden valtuutettu Johannes Yrttiahon. Uuden ryhmän keskeisimpiä tavoitteita on Turun poliittisen toimintakulttuurin muuttaminen ja kuntalaisten perusoikeuksien puolustaminen.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän mielestä Turun tautiin ja hyvä-veli-verkostoihin on mahdollista puuttua ainoastaan päätöksenteon avoimuutta ja osallisuutta lisäämällä, sekä kunnioittamalla vaalitulosta luottamustoimivalinnoissa. Vasemmistoliiton toisen kaupunginhallituksen paikan epääminen puolueelta osoittaa räikeää piittaamattomuutta äänestäjien tahdosta.

– Haastava taloustilanne tekee avoimen poliittisen keskustelun entistä tärkeämmäksi. Sopimuspolitiikka vie päätöksenteon entistäkin syvemmälle kabinettien uumeniin ja sulkee keskustelusta pois aidot vaihtoehdot jo ennen niiden julkista käsittelyä ja päätöksentekoa. Ryhmien välisestä sopimuksesta pois jääminen mahdollistaa meille sekä avoimen että vasemmistolaisen politiikan teon, linjaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Li Andersson.

Turun kaupungin talous ja palvelutuotanto tulevat olemaan seuraavan kauden keskeisimpiä poliittisia kysymyksiä.  Vasemmistoliiton valtuustoryhmän tärkein tavoite seuraavalla kaudella on kuntalaisten peruspalveluiden turvaaminen kunnan omaa tuotantoa suosien. Oman tuotannon vahvistaminen yksityistämisen sijaan on myös kaupungin talouden kannalta kestävin tapa järjestää palvelut. Lyhyen aikavälin säästöt kuntataloudessa voivat pitkällä tähtäimellä tulla hyvin kalliiksi. Peruspalveluiden riittävä rahoitus, työllistämistoimien tehostaminen, palvelujen kannalta tarpeellisten investointien priorisointi, hallinnosta sekä johtoportaan palkoista johtuvien kulujen vähentäminen sekä energiatehokkuuden parantaminen ovat keskeisiä toimia talouden parantamiseksi. Turku-sopimuksen sisältyvä tiukka talousraami ja palvelutarjonnan heikentäminen ei ole taantumassa järkevää.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä aikoo omassa toiminnassaan jalkautua Turun asuinalueille, järjestää keskustelu- ja kuulemistilaisuuksia ja toimia yhdessä kansalaisliikkeiden kanssa demokraattisen ja asukkaitaan reilusti kohtelevan kaupungin puolesta. Vasemmistoliitto peräänkuuluttaa kaikilta valtuustopuolueilta avointa kansalaiskeskustelua suljettujen ovien politiikan sijasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s