Terveiset puoluevaltuustosta

Lauantaina pidettiin Helsingissä tämän kauden viimeinen puoluevaltuuston kokous yksipäiväisenä. Matka Helsinkiin oli monivaiheikas ja antoisa. Oli hienoa päästä vielä kerran tapaamaan tuttuja tovereita ennen kesällä pidettävää puoluekokousta, jossa valitaan puolueelle uusi puheenjohtajisto, puoluehallitus ja puoluevaltuusto.
Viikonloppuun mahtui kaikenlaista tapahtumaan. Menomatkalla vastaantulevan junan peurakolari ja korvaava bussikuljetus Helsinkiin, myöhäinen iltapala Kalliolaisessa kuppilassa seuranani viehättävä kansanedustajaystäväni Aino-Kaisa Pekonen ja naapuripöydässä istunut presidenttipari Tarja ja Pena. Pääsin myös testaamaan eduskuntatalon torkkupeittoa kokoustauolla. Parhautta oli tietenkin toverit ympäri Suomea. Vasemmistoliitto on todella värikäs ja moniääninen puolue erilaisine vaikuttajine ympäri Suomea. Kerrassaan upeita ihmisiä ja persoonia.
Puheenvuorossani kiitin aluksi kuluneesta kaudesta. On ollut hieno kokemus päästä vetämään puoluevaltuuston kokouksia, vaikuttamaan puolueen linjauksiin ja verkostoitumaan ihmisiin. Kun Turussa käsiteltiin ikäihmisten ympärivuorokautista hoitoa, otin yhteyttä kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Erkki Virtaseen ja varmistelin, mitä vanhuspalvelulain valmistelun henki onkaan ollut.
Esiin nostin punavihreän politiikan, josta paljon puhutaan meidän asiakirjoissa. Nyt meillä on näytönpaikka, mitä se tarkoittaa käytännössä, nimittäin Turun telakka. Roikumme jatkuvasti löyhässä hirressa ja tilauksesta toiseen. Mitkä ovat Vasemmistoliiton linjaukset ja vaihtoehdot Telakan tulevaisuudelle. Toimia voi monella tapaa ja monella eri tasolla. Meidän on osattava tehdä kauaskantoista politiikkaa, meillä pitää olla näyttöä toiminnasta. Kriisi ei vielä ole ohi.
On myös ymmärrettävä ihmisten alueellinen hätä uhkaavasta työttömyydestä. Kyse ei ole vain kypärämiehistä telakalla, vaan myös heidän vaimoista, meidän naapurinnaisista ja heidän perheistään ja lapsista. Telakan tilanne vaikuttaa koko alueeseen ja rajusti. Vasemmistoliittoa kaivataan ja tarvitaan. Toivon, että uskallamme tarttua haasteeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s