Ei toriparkille

Toriparkki on jälleen kuuma puheenaihe näin vaalien alla. Asia nousi eilen valtakunnalliseen mediaan, kun a-studio käsitteli valtuutettujen kytköksiä ja jääviyksiä päätöksenteon suhteen.

Kantani toriparkkiin on selkeästi kielteinen. Kuntavaalien 2008 alla keräsimme muutamassa viikossa lähes 13 000 nimeä kuntalaisaloitteeseen, jotta toriparkista  olisi järjestetty kansanäänestys. Sain kunnian vetää tuon ensimmäisen kokouksen, jossa liike järjestäytyi.

Kun sitten uunituoreena kaupunginvaltuutettuna keväällä 2009 pidin ensimmäisiä puheenvuorojani ja esityksiäni valtuustossa, liittyivät ne toriparkkiin. Vikkeläsormisena napinpainajana sain ensimmäiset puheenvuorot ja pääsin tekemään esityksen sekä kansanäänestyksen järjestämisestä että toriparkkikaavan palauttamisesta.

Ikävä kyllä emme voittaneet kumpaakaan esitystä tuolloin. Sen sijaan kaava, jonka valtuuston enemmistö tuolloin hyväksyi, kariutui myöhemmin oikeudessa. Näin pääsimme uudelleen asiaa käsittelemään.

Asia on monimutkainen, kuten poliittiset prosessit yleensäkin. Viimeksi kesäkuussa 2012 äänestimme toriparkkikaavasta. Tuolloin kaava tuotiin valtuustoon ohi kaupunginhallituksen esittelyn. Tuolloin toriparkkikaava meni läpi enää vain yhden äänin voimin. Siitä lähtikin uudet valitukset ja oikeusrumba liikkeelle.

Asiaan palaamme varmasti uudelleen alkavallakin valtuustokaudella. Oma kantani on toriparkille kielteinen ja olen toiminut sen mukaisesti kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Niin tulen toimimaan jatkossakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s