Lapintie luopuu, säpinää ilmassa

Terveiset Turun Vasemmistoliiton syysedustajistosta. Vahvistimme ehdokaslistan ja sovimme säännöt lautakuntapaikkojen jaosta. Vihdoin meillä on suositus, että sama henkilö ei istu samassa luottamustoimessa kuin kaksi perättäistä kautta.

Esitys oli alunperin radikaalimpi, mutta kun tuli päätöksenteon paikka, nosti vanhakaarti älämölön. Saavutetuista eduista ei selvästikään haluta luopua. Mekkala alkaa, kun pallit alkavat alla horjua. No, vahvoin askelein kuitenkin etenimme asiassa ja olen tyytyväinen kyseiseen suositukseen.

(Ja terveiset vaan kuvan raapustaneelle Karvosen Annikalle)

Päivän kovin puheenaihe on tietenkin ollut kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Annika Lapintien ilmoitus, että ei aio asettua enää ehdolle vaaleissa. Minulle uutinen oli aikamoinen järkytys, vaikka ymmärrän toki Annikan ratkaisun. Työ eduskunnassa ja eduskuntaryhmän puheenjohtajana vaatii paljon aikaa ja tarmoa.

Annika on kuitenkin se henkilö, joka minut alunperin Vasemmistoliittoon veti mukaan ja Annikaa äänestin ennen kuin lähdin itse ehdolle. Annikan raikkaiden punavihreiden ajatusten vuoksi oli helppo tulla mukaan toimintaan. Haluan toivottaa kaikkea hyvää Annikalle ja kiittää häntä niistä monista vuosista, jotka hän on toiminut Turun kaupungin hyväksi.

Luonnollisesti Annikan luopuminen valtuustosta tarkoittaa vaalityön uudenlaista sähäköitymistä. Annikan jättämistä lähes 2000 äänestä kisailee pitkä liuta uskomattoman hyviä ja päteviä nuoria naisia.
Nyt saatiin puolueen sisäisestikin todella jännät vaalit.

Tilaisuudessa saivat ehdokkaat esittäytyä ja jatkoin Annika Lapintien linjalla, joka kertoi yhteistyöstään kansalaisliikkeiden parissa. Ennen viime kuntavaaleja minulla oli kunnia päästä vetämään ensimmäinen kokous, kun kansanäänestystä vaativa kansalaisliike järjestäytyi.

Ja miten hieno tunne olikaan sitten uunituoreena valtuutettuna päästä tekemään valtuustopöntöstä esitykset sekä toriparkkikaavan hylkäämisestä että kansanäänestyksen vaatimisesta. Ikävä kyllä poliittinen rintamamme ei ollut vielä riittävän suuri.

Sen sijaan kun alkukesästä käsittelimme uutta toriparkkikaavaa, kun se alkukaudesta tehty oli kaatunut korkeimmassa hallinto-oikeudessa, oli poliittiset suhteen jo muuttuneet niin, että valtuuston pohjaesityksenä oli kaavan valmistelu ilman toriparkkia. Koska toriparkkikaava meni läpi enää yhden äänin turvin, on selvää, että asiaan palataan vielä tulevallakin kaudella.

Vasemmistoliitto on siis ollut vahvasti mukana kaatamassa toriparkkia ja tulee toimimaan niin jatkossakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s