Vanhusasiat ja toriparkki puhutti valtuustossa

Kesän ensimmäinen valtuusto pidettiin uusissa puitteissa Kristillisellä opistolla. Kokous sujui jouhevasti, onhan sali monille valtuutetuille tuttu maakuntavaltuustosta.

Esityslistan suurin ja puhuttavin asia oli tarkastuslautakunnan raportti vanhusten palveluista. Itsekin olin asiaan puheenvuoron valmistellut, mutta en ehtinyt sitä pitämään, sillä asia jäi pöydälle. Pidetään se sitten ensi kerralla.

Demarit ovat suivaantuneet, koska perlassa on vedetty pois 30 kotihoidon vakanssia, jotka valtuustossa on budjettikäsittelyn yhteydessä sovittu. Olemmekin lautakuntatasolla olleet tiiviisti yhteydessä asian tiimoilta ja seuranneet asian etenemistä.

Oikeisto on kovin kiinnostunut ulkoistamaan yhden kotihoidon alueen. Vasemmisto taas haluaa vahvistaa kotipalvelua valtuuston päätöksen mukaisesti kaupungin omana toimintana. Tarkastuslautakunnan selvitys jäi siis pöydälle, kunnes kotihoidon järjestämisasia saadaan sovittua.

Myös toriparkki puhutti kovin valtuuston kokouksen yhteydessä, vaikka asia ei varsinaisessa kokouksessa ollut esillä. Itsekin pääsin Turun radion haastatteluun asian tiimoilta, jossa pääsin kertaamaan kielteisen kantani toriparkkiin ja myönteisen suhtautumiseni kansanäänestykseen. Samalla muistui mieleen, kuinka uunituoreena kaupunginvaltuutettuna keväällä 2009 pääsin tekemään  ensimmäisen esitykseni valtuustopöntöstä koskien kansanäänestyksen järjestämistä toriparkista ja sen jälkeen seuraavassa kokouksessa hylkyesityksen toriparkissa.

Tänään, kuluvan valtuustokauden loppusuoralla, pääsin valtuutettuna allekirjoittamaan nimeni aloitteeseen, jossa vaaditaan kansanäänestyksen tuomista Turun kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Nimiä aloitteeseen tarvitaan 23, jotka valtuustosta löytyikin. Allekirjoittajia tuli vasemmistoliittolaisten lisäksi sekä vihreistä että muista keskiryhmistä.

Sittemmin ilmeni, että allekirjoittajien tulee olla varsinaisia valtuutettuja eikä siten paikalla olleet varavaltuutetut kelvanneet allekirjoittajiksi. Aloitetta ei siis jätetty tänään vaan se jätetään viikon päästä valtuuston kokouksessa. Silloin meillä on kaikki varsinaiset valtuutetut paikalla ja saamme aloitteeseen kaksi varsinaisen valtuutetun puuttuvaa nimeä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s